lauantai 20. tammikuuta 2018

Tee itse dödö

Pitkästä aikaa yritän saada kirjoiteltua tänne bloginkin puolelle. Aika vähiin on valitettavasti jäänyt kirjoittelu, mutta nyt ajattelin julkaista tänne jotain kivaa ja erilaista.

Olen itse hurahtanut luonnonkosmetiikkaan ja viime syksynä kävin aiheeseen liittyen kurssinkin. Oletko koskaan pohtinut kemikaalien määrää mitä on joka paikassa myös kosmetiikassa. Dödöissä usein myös alumiinia. Tätä dödöä voit tehdä ihan kotona ja tiedät taatusti mitä se sisältää, ainesosia löytyy monelta jo kotikaapista.


Resepti:

3 g mehiläisvahaa
60 g kookosöljyä
30 g perunajauhoa
27 g ruokasoodaa

Sulata mehiläisvaha ja kookosöljy vesihauteessa esim. kattilassa. Lisää muut aineet ja sekoita. Kaada purkkiin ja anna jähmettyä. Herkkäihoisempia sooda voi ärsyttää, joten voit soodan määrää vähentää ja vastaavasti perunajauhoa lisätä samassa suhteessa.

Tästä pääsemmekin sujuvasti toiseen aiheeseen nimittäin muoviroskaan. Kaupasta tulee kuljetettua hirveät määrät muovia pakkauksissa jne. Näppärä ompelee itse ja meiltäkin saa valmiina HEVIpusseja https://www.villakiviniemi.fi/Hedelmae-/vihannespussiEi kommentteja:

Lähetä kommentti