maanantai 7. joulukuuta 2015

Mehiläisvahaa ja hunajaa

Tämä kulunut vuosi on ollut minulle monella tapaa muutosten vuosi! Remontoitiin mieheni synnynkoti 40 vuoden tyhjillään olon jälkeen sisustuspuodiksi syksyllä 2014. Avajaisia vietettiin vuosi sitten Joulukuussa. Talo on minulle nykyään tosi rakas ja täällä on kiva olla, vaikka talviaikaan varsin kylmä. Kesähelteillä mukavan viileä :)


Noin vuosi sitten aloitin myös mehiläistarhaaja koulutuksen. Pari vuotta sitten kiinnostuin mehiläisistä, hunajasta ja luonnontuotteista. Hunaja on luonnontuote parhaimmillaan, suomalaiseen hunajaan ei saa lisätä mitään jälkikäteen! Hunajaa suositellaan lapsille ainoaksi yskänlääkkeeksi. Monesti olen nyt vuoden aikana kuullut, että "eikö hunajaan lisätä sokeria"? Ei todellakaan, suomalainen hunaja on varmasti maailman puhtainta!


Hunajaani on kehuttu kovasti ja kaikki alkaa olla jo myytynä. Tosin viime kesä oli huono hunajan saamisen suhteen, kun oli kylmää ja sateista. Ja näin aloittelijana vielä huonompi, kun mehiläisten piti rakentaa kakustoja. Mutta tästä on hyvä jatkaa...

Tänään oli taas koulupäivä. Tehtiin mehiläisvahakynttilöitä, jotka ovat ekologisia ja eivätkä tupruta huoneilmaan mitään haitallista savua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti